Hitzaldia: Análisis del Actual Despilfarro de Alimentos y sus Consecuencias Ambientales
Hitzaldian aztertuko du zer den “janaria botatzea” eta mundu mailan horrek dakarren arazoa, baita ingurumenean dituen ondorio negatiborik handienak ere. Hitzaldia amaitzeko, adibideak eskainiko ditu ulertzeko zeintzuk izaten diren janaria botatzeko arrazoi nagusiak, eta azalduko du nolako ekimenak ari diren burutzen planeta guztian kopuru horiek gutxitzea lortzeko.
Héctor Barco Ingurumeneko Zientzietan lizentziatua da eta Mediterraneo Aldeko Lurralde Antolamenduari buruzko Masterra, Universidad Pablo de Olaviden (Sevilla). Haren eginkizun profesionala lurraldeko kudeaketarekin lotuta egon da, hainbat tresna erabili baititu: adierazleen formulazioa, ebaluazioa eta interpretazioa; Informazio Geografikorako Sistemak (SIG) erabili ditu politikak eta haien ezarpenaren ebaluazioa sustatzeko. Arlo horrek aukera eman dio hainbat erakundetan lan egiteko, hala nola Nazio Batuetako Priority Actions Programme / Regional Activity Center (PAP/RAC) , Coastal & Marine Research Centre (CMRC), Agencia de Medio Ambiente y Agua de la Junta de Andalucía eta Universidad Pablo de Olavide.
Oharrak.
Joan nahi baduzu, eta ordu eta egun horretan ezin baduzu, mesedez jarri harremanetan Hector Barco Cobalearekin (hector.barco@deusto.es).